Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Αναβλήθηκε η δίκη για τα αξιόγραφα με Βγενόπουλο-Μπουλούτα

Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου ενέκρινε χθες  το αίτημα του δικηγόρου του πρώτου πολίτη που έχει προσφύγει για την υπόθεση των αξιογράφων κατά της Λαϊκής τράπεζας και τον τότε στελεχών της για προγραμματισμό στις 17 Οκτώβρη της υπόθεσης αυτής ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει μέχρι τότε κατά πόσο την υπόθεση θα αναλάβει η Νομική Υπηρεσία.
Ο δικηγόρος του παραπονούμενου Κώστας Μελάς κατά την χθεσινή δικάσιμο σημείωσε ότι υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι ήδη υπάρχουσες κατηγορίες και να προστεθούν νέες πράγμα που θα αποφασιστεί οριστικά όταν ολοκληρωθούν – όπως είπε-  οι ήδη σε προχωρημένο στάδιο ευρισκόμενες έρευνες της αστυνομίας .

Είπε μάλιστα πως έχουν μέχρι στιγμής ληφθεί 18 καταθέσεις.

Ορατό ενδεχόμενο υπάρχει επίσης και να ανασταλεί σημείωσε ο δικηγόρος του παραπονούμενου για την υπόθεση αξιογράφων η ιδιωτική αυτή υπόθεση αφού θα  καλυφθεί από νέα διευρυμένη που θα καταχωρηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας και των ανακρίσεων που διεξάγει η αστυνομία.

Η  ποινική υπόθεση  με αρ. 18567/12   αναφορικά με τα αξιόγραφα κατά την οποία εκκρεμούσαν για αγορεύσεις οι αιτήσεις των κατηγορούμενων Βγενόπουλο και Μπουλούτα  για προδικαστικά θέματα, ήταν ορισμένη για χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης λαϊκής τράπεζας,  δεν έφεραν ένσταση στο πιο πάνω  αίτημα των δικηγόρων του παραπονούμενου.

Αντίθετα,  οι δικηγόροι των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Κουννή,  έφεραν ένσταση, ισχυριζόμενοι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πελατών τους για δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατηγορούμενων,  με δεδομένο ότι η μέχρι στιγμής  καθυστέρηση οφείλεται στα διάφορα αιτήματα των δικηγόρων των Βγενόπουλου και Μπουλούτα που είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση 8 ενδιάμεσων αποφάσεων,  πέραν της υπό εκδίκασης  νέας ενδιάμεσης  αίτησης τους,  που εκκρεμούσε χθες ενώπιον του  δικαστηρίου.

Καταλήγοντας το Δικαστήριο ενέκρινε  το αίτημα για αναβολή και όρισε την υπόθεση στις 17/10 ώρα 9.00 για προγραμματισμό ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν τα τεθέντα ζητήματα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία δεδομένου ότι η εμπλοκή του κ. Μελά για την υπόθεση αυτή θα σταματήσει.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.