Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Απεσύρθη προσωρινά η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για την μεταβίβαση των τραπεζών που τελούν υπό εξυγίανση

Απεσύρθη προσωρινά η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για την μεταβίβαση των τραπεζών που τελούν υπό εξυγίανση

Απεσύρθη προσωρινά η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για την μεταβίβαση των τραπεζών που τελούν υπό εξυγίανση

Την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την μεταβίβαση των προς εξυγίανση, τραπεζών, απέσυρε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ο Γ. Στουρνάρας, υποκύπτοντας στις πιέσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης, απέσυρε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η τροπολογία αφορά τις αγορές πρώτων υλών εκ μέρους των πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και την μεταβίβαση τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση. Αναλυτικότερα, το άρθρο 3 υπογραμμίζει πως η μεταβίβαση των τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση αποτελεί ζήτημα «ειδικής διαδοχής και όχι καθολικής». Σχολιάζοντας την ρύθμιση, ο Γ. Στουρνάρας την χαρακτήρισε «απαραίτητη», καθώς υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω επιβάρυνσης για το προς εξυγίανση τραπεζικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το εν λόγω άρθρο «φωτογραφίζει» την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς. Όσον αφορά το άρθρο 2, αυτό αφορά τις αγορές πρώτων υλών που θεωρούνταν μη εκπιπτόμενες για το 2010.

«Αν δεν δώσουμε διευκρινίσεις, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλα πρόστιμα επιχειρήσεις βαριάς βιομηχανίας» τόνισε επί του θέματος, ο αρμόδιος υπουργός.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί οσονούπω, σε νέο νομοσχέδιο.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.