Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


BOCY: Απέτυχε η δημόσια προσφορά

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα την αποτυχία της τρίτης φάσης της έκδοσης κεφαλαίου, με την οποία αποσκοπούσε να αντλήσει κεφάλαια €100 εκ.

Αντί των €100 εκ., η δημόσια προσφορά σε μικρομετόχους προσέλκυσε κεφάλαια €136 χιλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BOCY, η τράπεζα έχει παραλάβει έγκυρες αιτήσεις στο πλαίσιο της Δημόσιας Προσφοράς για 567 χιλ. νέες συνήθεις μετοχές στην τιμή των €0,24 ανά μετοχή, συνολικής αξίας €136.125.

Με τις προηγούμενες δύο φάσεις, η Τράπεζα άντλησε €1 δισ., ενισχύοντας τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαιά της στο 15,2%.

Αποτρεπτικός παράγοντας για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων ήταν η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο κυπριακό και αθηναϊκό χρηματιστήριο, που παραμένει σημαντικά πιο κάτω από την τιμή στην οποία προσφέρθηκαν τα 416 εκ. νέων μετοχών.

Η BOCY ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα δύο χρηματιστήρια στις 16 Δεκεμβρίου, εν μέσω της έντονης αβεβαιότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και των πιέσεων που δέχονται οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Λόγω του κλίματος που υπάρχει στην Ελλάδα, η παράλληλη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Τράπεζας, που προγραμματιζόταν για τις αρχές του έτους, ενδέχεται να καθυστερήσει.

Η τρίτη φάση της έκδοσης κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου είχε ως στόχο να δώσει στους μικρούς επενδυτές που είχαν εξαιρεθεί από τις δύο πρώτες φάσεις, την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι της BOCY ή να αυξήσουν τη συμμετοχή τους.

Η BOCY διαπραγματεύεται σήμερα στα 21,3 σεντ με πτώση 0,5% από χθες.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.