Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Από την Τράπεζα Κύπρου, στην κυβέρνηση Τραμπ

Από την Τράπεζα Κύπρου, στην κυβέρνηση Τραμπ
Την έγκριση της Γερουσίας ν΄αναλάβει υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ εξασφάλισε άνετα ο 79άχρονο; δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κ. Γουίλμπουρ Ρος, πρώην αντιπρόεδρος -μεταξύ άλλων-  του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

Λπετομερέστερα, η επιλογή του προέδρου κ. Τραμπ πήρε 72 ψήφους στις 100, δηλαδή και πολλές ψήφους δημοκρατικών γερουσιαστών. Όσοι καταψήφισαν, είτε  εξέφρασαν ανησυχίες για τις σχέσεις του με Ρώσους ολιγάρχες (βλέπε Τράπεζα Κύπρου), είτε τον θεώρησαν «καρικατούρα αρπακτικού της Γουόλ Στριτ».

Ο κ. Ρος έκανε περιουσία ιδρύοντας μια επενδυτική εταιρία, που ειδικεύεται στη «διάσωση» επιχειρήσεων: σιδηρουργείων, χαλυβουργείων, ανθρακωρυχείων,  υφαντουργιών, αυτοκινήτων και εξαρτημάτων τους. Συγκέντρωσε έτσι περιουσία που υπολογίζεται σε 2,9 δισ. δολάρια.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.