Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Αποκαλυπτικό: Η Τράπεζα Κύπρου δημιουργεί «Κακή Τράπεζα»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, προχωρεί, στη δημιουργία κακής τράπεζας, με έδρα το κτήριο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Δείτε ποια δάνεια θα μεταφερθούν στη νέα αυτή τράπεζα αλλά και ο τρόπο λειτουργίας της
Αίτηση για δημιουργία εσωτερικής κακής τράπεζας η οποιά θα έχει την έδρα της στο κτήριο όπου βρισκόνταν τα πρώην κεντρικά γραφεία της Λαϊκής Τράπεζα υπέβαλε πριν από λίγες μέρες στην Κεντρική Τράπεζα η Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΑ επικεφαλής της τράπεζας αυτής που θα ονομάζεται Real Estate Management Unit θα είναι ο κύριος Μίλτος Μιχαηλας νυν διευθυντής διεθνών εργασιών της Τράπεζας Κύπρου.

Η νέα τράπεζα η οποία θα έχει προσωπικό 50 ατόμων και αναμένεται να λειτουργήσει εντός Απριλίου, θα δίνει την ευχέρεια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να ξοφλούν το χρέος τους προς το Συγκρότημα έναντι ακινήτων σε εθελοντική βάση.

Παράλληλα στη νέα τράπεζα θα μεταφερθούν όλα τα ακίνητα των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης οι οποίοι έχουν δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούν ούτως ώστε να βοηθηθούν να μειώσουν το χρέος τους προς την Τράπεζα Κύπρου.

Κύκλοι της Τράπεζας Κύπρου στέλνουν το μήνυμα πως όχι μόνο δεν έχουν στόχο να προβαίνουν σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων αλλά θεωρούν πως με τους προσεκτικούς χειρισμούς στους οποίους θα προβούν θα δώσουν ώθηση στην αγορά ακινήτων και θα καταφέρουν παράλληλα να προσελκύσουν και ξένες επενδύσεις στο νησί. Χαρακτηρίζουν παράλληλα τη σωστή λειτουργία της κακής τράπεζας ως κλειδί για την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων.

Σε μια άλλη εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για να αποφασιστεί νέα παράταση στο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης της Τράπεζας Κύπρου καθώς μέχρι σήμερα επέλεξαν να αποχωρήσουν από το Συγκρότημα λιγότερα από 80 άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται το ενδεχόμενο βελτίωσης του σχεδίου κυρίως μέσω της επέκτασης της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μέχρι το 2018 αντί με το 2016 που προβλέπεται στο σχέδιο, ενώ γίνονται σκέψεις για διευκολύνσεις ή ακόμη και μικρές διαγραφές ποσών για οφειλές των υπαλλήλων σε πιστωτικές κάρτες.

Τέλος όπως πληροφορείται ο ΑΝΤΕΝΝΑ η Τράπεζα Κύπρου στοχεύει στην εξάλειψη του ΕΛΑ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική μέχρι το 2017 τροχιοδρομώντας συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η έκδοση ομολόγου εντός του 2016.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.