Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-συνδεσμος κατοχων τραπεζικων αξιογραφων Κυπρου

.         Τράπεζα Κύπρου
·         Σκέψου το γίνεται

Αναφερόμαστε σε σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, όπως αυτή δημοσιεύεται στις εφημερίδες και παρατηρούμε τα εξής:

·         Μεγάλα κέρδη
Συγχαίρουμε την Τράπεζα για τα μεγάλα της κέρδη και ζητούμε να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των κερδών της αυτών για να αρχίσει η σταδιακή αποζημίωση των μελών μας· πρώτα εκείνων της Τράπεζας Κύπρου και εν συνεχεία εκείνων της Λαϊκής, από την οποία πήρε πακτωλό περιουσιακών στοιχείων.

·         Προβλέψεις και έξοδα για νομικές υποθέσεις
Ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων  της τράπεζας αφορά δικηγορικά έξοδα που έχουν σχέση με τις κουρεμένες καταθέσεις, τις καταθέσεις αξιογράφων και τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.  Το ίδιο ισχύει και για τις προβλέψεις όσον αφορά πιθανές αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλει η Τράπεζα στους κατόχους αξιογράφων. Ελπίζουμε να έχουν γίνει οι αναγκαίες προβλέψεις, βάσει και των αποφάσεων που πήραν τα ελληνικά δικαστήρια και  να μην κάνουν εικονικές προβλέψεις με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν τις πολυάριθμες δίκες που κίνησαν τα μέλη μας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για μας η αναφορά της Τράπεζας Κύπρου ότι «η εταιρεία υπερασπίζεται αυτές τις απαιτήσεις, ιδίως όσον αφορά στους θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες αγοραστές που είχαν λάβει επενδυτικές συμβουλές από ανεξάρτητους συμβούλους επενδύσεων» . Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη μας ούτε θεσμικοί επενδυτές είναι ούτε και είχαν λάβει επενδυτικές συμβουλές από ανεξάρτητους συμβούλους. Να θεωρήσουμε ότι τις υποθέσεις των μελών μας τις θεωρεί χαμένες η Τράπεζα εξού και οι μεγάλες προβλέψεις; Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν μας αποζημιώνει;
Όσον αφορά τον διαχωρισμό των ιδιωτών σε διάφορες κατηγορίες, υπενθυμίζουμε ότι βάσει της ευρωπαϊκής και της κυπριακής νομοθεσίας, τα χρεόγραφα και αξιόγραφα, ως αξίες υψηλού ρίσκου, δεν έπρεπε να είχαν πωληθεί γενικά σε ιδιώτες.  Τελεία και παύλα.

·         Τζον Χούρικαν
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαιρόμαστε ή να λυπούμαστε για την ανανέωση του συμβολαίου του κ. Χούρικαν.  Πολλές φορές στο παρελθόν είχε  εκφράσει τη συμπάθειά του για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος μας από τους προκατόχους του.  Θα χαρούμε αν η συμπάθεια αυτή μετουσιωθεί σε έμπρακτη απόφαση για αποζημίωση ΟΛΩΝ των μελών μας.
Παρόλο που ο κ. Χούρικαν επαίρεται γιατί η κυπριακή οικονομία έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την ελληνική, τον υπενθυμίζουμε ότι ως Έλληνες της Κύπρου εφαρμόζουμε κι εμείς την ελληνική παροιμία που λέει ότι «όποιος καεί με τον χυλό, φυσά και το γιαούρτι», το οποίο σημαίνει ότι ώσπου δεν αποζημιωνόμαστε να μην περιμένει υποστήριξη από μας. Επίσης  δεν πρέπει να επενδύει πολλά στις προθέσεις του να επεκταθεί στην κυπριακή παροικία της Μεγάλης Βρετανίας, γιατί και εκεί υπάρχουν πολλά μέλη μας τα οποία κατακρεουργήθηκαν από τις τράπεζες. Κύριε Χούρικαν: Σκέψου το. Γίνεται.                                                                   
…………………………….                                                                   ……………………………
Φοίβος Μαυροβουνιώτης                                                                      Σταύρος  Γιαλλουρίδης
Πρόεδρος                                                                                    Αντιπρόεδρος


Κοιν. ΜΜΕ

Υ.Γ. Μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, το δελτίο τύπου αυτό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας http://syndesmosaksiografwn.blogspot.com.cy

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.