Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Αποσπασμα συνεντευξης Βγενοπουλου για τα αξιογραφα

αποσπασμα συνεντευξης Α.Βγενοπουλου , αναφορα στα αξιογραφα: .......

" Ε.Μ.: Από την άλλη αυτοί που λένε και αυτοί που λένε ότι γνωρίζουν ότι επειδή είχε αρχίζει να στερεύει αυτό το αποθεματικό για οποιουσδήποτε λόγους μας εξηγήσατε ή ακόμα εκκρεμούν ότι καταφύγατε σε έκδοση των αξιόγραφων.

Α.Β.: Και αυτό το πράγμα είναι μια ανακρίβεια. Η περιβόητη έκδοση των αξιόγραφων και για το τι γίνεται. Όλες οι τράπεζες της Ευρώπης και οι Ελληνικές και οι Κυπριακές, ένας τρόπος για να έχεις κεφάλαια για να μπορείς στηριγμένος στα κεφάλαιά σου να συνεχίσεις την ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας οι τρόποι ήτανε, να τιτλοποιήσεις τα χαρτοφυλάκια τα οποία ήδη έχεις για να πάρεις ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το κάναμε, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τις κάναμε και εκδόσεις ομολόγων δικών σου ή και αξιόγραφων το οποίο το κάναμε. Όταν γινόντουσαν οι εκδόσεις των αξιόγραφων η προϋπόθεση είναι μια ότι η τράπεζα τη στιγμή που το εκδίδεις είναι μια τράπεζα ικανή, υγιή και βιώσιμη.

 

Σας επαναλαμβάνω λοιπόν ότι επειδή η απόφαση για το κούρεμα των ομολόγων ήρθε αργότερα η τράπεζα όταν εκδίδονταν τα αξιόγραφα ήταν εύρωστη και θα επιζούσε και σας το έδωσα παράδειγμα επειδή κάποιοι λένε, μα τα χαρτοφυλάκια εσείς ξέρατε ότι θα εξελιχθούν άσχημα και μήπως τότε δεν ήταν βιώσιμα, τους απαντάς λοιπόν, αν το ξέραμε ότι θα εξελιχθούν άσχημα δεν θα βάζαμε τα δικά μας τα λεφτά το 2011, εμείς βάλαμε τα δικά μας τα λεφτά. Και του λες και κάτι άλλο, δεν είναι θέμα δανείου, διότι τον Ιούνιο του 2014 όταν η τράπεζα πήρε 1,8δις.€ οι ζημιές από τα ομόλογα ήταν 2,4δις.€ άρα αν δεν είχαμε τις ζημιές από τα ομόλογα δεν θα χρειαζόμασταν κεφάλαια, θα είχαμε και 600εκ.€ περισσευούμενα. Το έχω πει εκατό φορές, όποιος δεν θέλει να το καταλάβει δεν θέλει να το καταλάβει εκ προθέσεως και οι άνθρωποι των αξιόγραφων, έτσι, αντί να στραφούν επί της ουσίας κατά των ανθρώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας που έφεραν την κατάρρευση των τραπεζών και τη ζημιά τους δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό που έχουμε προσφύγει και εμείς στη διαιτησία, προσπαθούν οι άνθρωποι με κακή νομική συμβουλή να στραφούν δεξιά και αριστερά και βλέπετε αυτή τη στιγμή μπορούν να δικαιωθούν κάποιοι οι οποίοι θα πουν εγώ δεν ήμουν θεσμικός επενδυτής και ο υπάλληλος του καταστήματος που μου το πούλησε με παραπλάνησε ας πούμε δεν έπρεπε να το κάνει, οι οποίοι όμως αυτοί θα είναι, ξέρω γω το 10% του συνόλου. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί που χάσανε χρήματα από τα αξιόγραφα έχουν κατά τη δική μου την εκτίμηση νομική απαίτηση και πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω αλλά πρέπει να το πάρουνε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι που κατέστρεψαν τις τράπεζες και που κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και οι υπεύθυνοι είναι, δια των πράξεων και των παραλείψεών τους οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα μου επιτρέψετε στη συνέχεια...

Ε.Μ.: Οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, τι εννοείτε;

Α.Β.: Οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι οι οποίοι κατέστρεψαν τις τράπεζες είναι ο κος Ορφανίδης, ο κος Σαρρής, ο κος Δημητριάδης, ο κος Φιλίππου όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας " ....................................

24h.com.cy

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.