Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΣΥΚΑΛΑ και κατόχων αξιογράφων (εικόνες)

Λευκωσία: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, δηλώνουν ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και οι κάτοχοι αξιογράφων, οι οποίοι πραγματοποίησαν απόψε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έδινε διάσκεψη Τύπου, με θέμα την εσωτερική διακυβέρνηση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκοψε το δρόμο έξω από το Προεδρικό, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνις Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι “εδώ και πέντε μήνες ζητούμε ακρόαση, αλλά δυστυχώς δεν παίρνουμε καμιά απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, για να προσθέσει πως ο ίδιος δεν ξέρει πώς να το ερμηνεύσει.

“Μήπως ο ΠτΔ δεν έχει κάτι να μας πει ή έχει κάτι να μας πει, το όποιο δεν θα μας αρέσει;”, διερωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εξέφρασε την ελπίδα οι δημοσιογράφοι να θέσουν αυτά τα καίρια ερωτήματα για να υποχρεωθεί ο Πρόεδρος να δώσει απαντήσεις, τις οποίες μέχρι στιγμής δεν δίνει.
“Εμείς”, είπε, “ως ΣΥΚΑΛΑ από το Μάιο του 2013 είχαμε υποβάλει οικονομική πρόταση για ρύθμιση και αποκατάσταση των αδικιών. Η πρόταση λέει ότι όταν και εφόσον το κράτος είναι σε θέση να το πράξει, θα αρχίσει την αποκατάσταση της αδικίας. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν δέχεται καν να αναγνωρίσει ότι έκλεψε τους κόπους του κόσμου και να αναλάβει την ευθύνη εξού και καταφεύγει στις συνηθισμένες αοριστίες”.
Όπως σημείωσε “κανένας δεν έχει ζητήσει από το κράτος άμεση πληρωμή αυτών που του έχει κλέψει, αλλά χρειάζεται τη δέσμευση από το κράτος ότι όταν ορθοποδήσει σιγά σιγά θα ξεκινήσει η αποκατάσταση αυτών αδικιών. Δεν γίνεται να πανηγυρίζουμε μετά από μια ληστεία. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν μετά από μια ληστεία είναι οι εγκληματίες και ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη,"
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, είπε πως οι κάτοχοι αξιογράφων έπεσαν θύματα “δόλιων πρακτικών των τραπεζών”, όπως ανέφερε.
“Μας εξαπάτησαν και μας πούλησαν ένα υψηλού κινδύνου προϊόν, το οποίο δεν έπρεπε να είχαν διαθέσει σε ιδιώτες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πριν και μετεκλογικά μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα μας στηρίξει, για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Και διαπιστώνουμε μετά από τρία χρόνια ότι τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα και δεν βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον στη βάση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του ΠτΔ”, είπε.

Είπε πως αυτά που τους είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν μπει στο περιθώριο και προειδοποίησε αν δεν τους δοθεί σύντομα μια ημερομηνία για συζήτηση “θα επαναστατήσουν”, κατά την έκφρασή του.

“Αυτά που έχουν υποσχεθεί τα έχουν βάλει στο περιθώριο. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Πού είναι το κράτος; Κύριοι φύγατε από το μνημόνιο; Βάλτε στη σειρά τη δικαίωση αυτών που έχετε κλέψει τα λεφτά του. Μας έκλεψαν τα λεφτά μας για να κάνουν ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας και να μην χρεοκοπήσει το κράτος”, ανέφερε.

Είπε ότι σήμερα βρέθηκαν στο Προεδρικό για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και προειδοποίησε ότι αν στην πορεία διαπιστώσουν ότι δεν γίνεται τίποτα, θα κάνουν και δεύτερη και τρίτη πιο δυνατή, "αλλά στην τέταρτη θα γίνει επανάσταση."

“Θα επαναστατήσουμε. Εδώ στην Κύπρο μάθαμε να σιωπούμε και δεν πρέπει. Αυτή τη φορά θα το κάνουμε”, κατέληξε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.