Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Επικριτικοί οι Κάτοχοι Αξιογράφων προς Γεν. Εισαγγελέα

Λευκωσια 1-11-2017

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, εκφράζοντας ανησυχία για υποτιθέμενες, όπως αναφέρει, δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι «’δεν διερευνώνται οι υποθέσεις των τραπεζικών αξιογράφων που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή, καθώς πρόκειται πλέον για ιδιωτικές’».
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεών σας και αναμένουμε εναγωνίως να διαψεύσετε όσα αφορούν τα μέλη μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει στον Γενικό Εισαγγελέα ότι έχει «εφοδιάσει τις ανακριτικές αρχές με δεκάδες έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας το έγκλημα που διαπράχθηκε» εις βάρος τους.
 
«Πιστεύουμε ότι και κλοπή έγινε και ψευδείς παραστάσεις και δόλος χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι δύο τράπεζες – με οδηγίες άνωθεν – να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους και να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, τα οποία παρουσίαζαν ως πενταετής καταθέσεις με ψηλό επιτόκιο λόγω της μακράς τους διάρκειας», καταλήγει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικων Αξιογραφων .

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.