Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Επιστροφή των χρημάτων τους ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

Την επιστροφή των χρημάτων τους, τα οποία συνέβαλαν ώστε το χρέος που επωμίστηκαν οι φορολογούμενοι να είναι σήμερα χαμηλότερο, ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί οι αναφορές πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων, στον `καημένο Κύπριο φορολογούμενο`, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να απεκδυθούν των ευθυνών τους, όσον αφορά το έγκλημα των αξιογράφων”.

“Στους κύριους αυτούς – οι οποίοι κατά τα άλλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας  συμπαραστέκονται – διευκρινίζουμε ότι εμείς, ως Κύπριοι φορολογούμενοι, έχουμε προ πολλού προπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, με τα λεφτά που οι τράπεζες – με την ανοχή του
κράτους, της Βουλής και των εποπτικών αρχών – μας υφάρπασαν για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “αν οι τράπεζες δεν εξέδιδαν τα παράνομα αξιόγραφα και δεν ξεγελούσαν τον κοσμάκη, το €1,8 δις που η κυβέρνηση ζήτησε – και η Βουλή εν τη σοφία της ενέκρινε – το καλοκαίρι του 2012, θα ήταν πολλαπλάσιο, και τα €10,5 δις που πήραμε από την Τρόικα, θα ήταν διπλάσια και τριπλάσια” και “το ποσό αυτό ασφαλώς θα το επωμιζόταν ο κύπριος φορολογούμενος”.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.