Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΕΤΥΚ: Προς απεργιακά μέτρα στην Τράπεζα Κύπρου

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου, αφού η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων προανήγγειλε τη «λήψη μέτρων μη αποκλειομένης και της απεργίας».

Οι διαφορές μεταξύ της ΕΤΥΚ και της Τράπεζας Κύπρου σχετίζονται με το νέο σύστημα αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η Τράπεζα, τη μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και τη μη καταβολή της ΑΤΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Χούριγκαν, έστειλαν κοινή εγκύκλιο προς το προσωπικό διαμηνύοντας ότι, «η συνέχιση της υφιστάμενης πρακτικής και η χορήγηση οριζόντιας αδιάκριτης προσαύξησης θα οδηγήσει στην περαιτέρω αύξηση του κόστους, ενώ ταυτόχρονα θα καταστήσει την τράπεζα λιγότερο ανταγωνιστική».

Ωστόσο η ΕΤΥΚ προχώρησε σε Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες εξουσιοδότησαν (με 95%) το ΔΣ της συντεχνίας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων μη αποκλειομένης και της απεργίας. Μάλιστα κατήγγειλε ότι Διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας, οργανωμένα, υποδείκνυαν στους υπαλλήλους τους να πάνε στη Γενική Συνέλευση και να ψηφίσουν «Όχι» στα απεργιακά μέτρα.

Σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου κάλεσε την ΕΤΥΚ «να προσέλθει σε διάλογο, έστω τώρα, με διάθεση και πρόθεση την εξεύρεση λύσεων που να είναι πιο δίκαιες για το προσωπικό και οι οποίες να προστατεύουν μεσοπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας, τις οποίες απειλεί άμεσα ο διεθνής ανταγωνισμός».

Ανέφερε επίσης ότι: «Η αδυναμία να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και πάνω από όλα η αδυναμία να αντιληφθούμε τις προκλήσεις της εποχής στην οποία ζούμε, θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Κύπρου τα επόμενα χρόνια».

Επίσης ο Σύνδεσμος Τραπεζών χαρακτήρισε ως «χρονικά άκαιρη» την εξαγγελία της ΕΤΥΚ για απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ το ΚΕΒΕ κάλεσε τη συντεχνία «να προσέλθει σε διάλογο με την Τράπεζα Κύπρου, καλή τη πίστη και με διάθεση συναίνεσης».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.