Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


 • Αρχική
 • Τελευταία νέα
 • Η Χρυστάλλα Γιωρκατζή στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας - Απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη

Η Χρυστάλλα Γιωρκατζή στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας - Απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη

Η Χρυστάλλα Γιωρκατζή στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός της, σε αντικατάσταση του Πανίκου Δημητριάδη

Τον διορισμό της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, νυν Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας, στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με ισχύ από τις 11 Απριλίου 2014, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις Η.Π.Α., απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master.

Το 1981 διορίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών στη θέση Οικονομικού Λειτουργού. Το 1991 προήχθη στη θέση Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στο ίδιο Υπουργείο. Το 1995 διορίστηκε Βοηθός Έφορος Ασφαλειών και μέχρι το 1998 προΐστατο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από το 1993 μέχρι το 1998 διετέλεσε αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1998 διορίστηκε από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Το 2000 ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Chartered Certified Accountants) την ανέδειξε σε επίτιμο μέλος του. Ήταν η πρώτη φορά παγκόσμια που ο Σύνδεσμος απένειμε σε μη μέλος του τη διάκριση αυτή.

Όπως μετέδιδε χθες το bankingnews

Ο Πανίκος Δημητριάδης παραιτήθηκε – Πολύ θετική εξέλιξη καθώς αποδείχθηκε ακατάλληλος για την θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Ο Πανίκος Δημητριάδης ο κύπριος Κεντρικός Τραπεζίτης παραιτήθηκε. Πολλοί θα σπεύσουν να εστιαστούν στο θέμα της κόντρας που είχε με την κυπριακή κυβέρνηση, όμως ο Πανίκος Δημητριάδης ήταν ακατάλληλος για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα και η θητεία του ήταν ένα συνονθύλευμα αποτυχιών.

 • Χειρίστηκε κατά τρόπο αδέξιο, άτοπο και λανθασμένο την κυπριακή τραπεζική κρίση
 • Χάθηκε στον κυκεώνα των εκτιμήσεων και προβλέψεων των οίκων που χρυσοπλήρωσε το Ταμείο
 • Επί θητείας του κατεγράφη το πρώτο bail in με εμπλοκή των καταθετών, παγκοσμίως
 • Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ήταν απούσα ή κατά το χειρότερο σενάριο ακολουθούσε τις εξελίξεις
 • Η διοίκηση Πανίκου Δημητριάδη κρίνεται εκ του αποτελέσματος
 • Απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την μεγάλη κρίση και οδήγησε σε επιχειρηματικό, οικονομικό και ηθικό αδιέξοδο το κυπριακό banking
 • H παραίτηση Δημητριάδη ήταν μια επιλογή ορθή
 • Η Κύπρος χρειάζεται πιο έμπειρο κεντρικό τραπεζίτη.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.