Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Κάτοχοι Αξιογράφων: Επιστολές σε Χούρικαν και Αράπογλου

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων έστειλε την Τετάρτη ξεχωριστές επιστολές στον Τζον Χούρικαν, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου και στον Τάκη Αράπογλου, ενόψει της επικείμενης επικύρωσης του διορισμού του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, για το θέμα των αξιογράφων.

Επιστολή Χούρικαν
Στην επιστολή προς τον κ. Χούρικαν, που δόθηκε από τον Σύνδεσμο στη δημοσιότητα, εκφράζεται λύπη για το γεγονός ότι με την παραίτησή του αφήνει πίσω το θέμα των αξιογράφων και των δανείων που είναι εξασφαλισμένα με αξιόγραφα, «ένα από τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν την τράπεζα, και το οποίο αμαυρώνει το  ένδοξο παρελθόν της», όπως αναφέρεται. 

«Μόνον αν, προτού αποχωρήσετε, επιλύσετε τα δύο αυτά φλέγοντα προβλήματα, θα σας θυμούνται με νοσταλγία οι παθόντες και τα μέλη των οικογενειών τους» προστίθεται. 

Αναφέρεται ακόμη ότι η πρότασή του για υποβολή παραπόνων στα καταστήματα της τράπεζας αντιμετωπίζει προβλήματα «αφού οι πιο πολλοί υπάλληλοί σας δεν γνωρίζουν αυτήν σας την πρόταση». «Σας μένει αρκετός καιρός μπροστά σας για να διορθώσετε τα σφάλματα των προκατόχων σας», αναφέρει καταληκτικά ο Σύνδεσμος.

Επιστολή Αράπογλου

Με άλλη επιστολή, ο Σύνδεσμος διαβιβάζει τα συγχαρητήρια του στον Τάκη Αράπογλου ενόψει της επικείμενης επικύρωσης του διορισμού του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου από τη Γενική Συνέλευση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «επί της προεδρίας σας θα λυθούν τα προβλήματα που εδώ και επτά σχεδόν χρόνια ταλανίζουν τις 17.000 κατόχους αξιογράφων/χρεογράφων και τις οικογένειές μας». 

Επισυνάπτει παράλληλα και εκτενές έγγραφο, ώστε να ενημερωθεί ο κ. Αράπογλου «για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος μας». Τέλος, ζητά από τον κ. Αράπογλου να ενημερωθεί για τις επιστολές που ο Σύνδεσμος αντάλλαξε τον περασμένο μήνα με τον κ. Χούρικαν, ενώ λέει ότι μια συνάντηση μαζί του, είτε πριν είτε μετά την επικύρωση του διορισμού του, θα είναι προς αμοιβαίο όφελος.

 

Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα προς τον κ. Αράπογλου γίνεται αναφορά στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, λέγοντας πως όπως έχει πληροφορηθεί ο Σύνδεσμος, το νομοσχέδιο «περιέχει πολλά αρνητικά στοιχεία, τα οποία καταβάλλουμε – σε συνεννόηση με άλλους πληγέντες – να αφαιρεθούν».

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει τέλος προβληματισμό για το γεγονός ότι έχει αποταθεί σε διάφορους θεσμούς οργανισμούς, οι οποίοι τους αγνοούν παντελώς. Αναφέρεται συναφώς ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας να παρέχει το κράτος δωρεάν ψυχολογική/ψυχιατρική στήριξη στα μέλη του Συνδέσμου, από την Επιτροπή Θεσμών ζητήθηκε να καλείται ο Σύνδεσμος στις συνεδρίες όταν συζητούνται θέματα που τον αφορούν, από την ΚΟΠ ζητήθηκε να αποκαλύψει τη χορηγία που έλαβε από τη Λαϊκή όταν αυτή ήταν αφερέγγυα, ενώ από τον Γενικό Εισαγγελέα ζήτησαν να πληροφορηθούν πού βρίσκονται οι καταγγελίες των μελών στην Αστυνομία. 

Επίσης, αναφέρεται ότι ζητήθηκαν συναντήσεις με τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομίας Τάκη Κληρίδη και τον Διαχειριστή της Λαϊκής ενώ εστάλησαν δύο επιστολές στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο σχετικά με τις χρεώσεις των δικηγόρων. «Ουδείς εκ των πιο πάνω μας απάντησε» καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.