Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ο ανεξίτηλος λεκές

Η τεράστια πίεση που ασκήθηκε στην κοινωνία με την ψυχοφθόρα και εν πολλοίς θολή φιλολογία πολιτειακών, κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, είχε ως παράπλευρο αποτέλεσμα, την άσκηση πίεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τις ανακριτικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο της οικονομίας, με επίκεντρο το ηφαιστειακό  τραπεζικό τοπίο που κατέκαψε  την οικονομία.

Η σύσκεψη την Τρίτη του Προέδρου, με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό, τον αρχηγό Αστυνομίας και τους ανακριτές,  αντί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης, αποκάλυψε ότι οι τράπεζες, της  Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) μη εξαιρουμένης, εξακολουθούν να προκαλούν αισχρά το δημόσιο αίσθημα θέτοντας προσκόμματα στο ανακριτικό έργο, σχετικά με δάνεια συμβούλων τραπεζών! Το επιβεβαίωσε ο Γ. Εισαγγελέας την Τετάρτη στο ΡΙΚ, λέγοντας ότι «υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση στοιχείων από τις τράπεζες», στις οποίες λέχθηκε πως, «αν δεν δώσουν τα στοιχεία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί ο νόμος που αφορά την άρνηση συνεργασίας με την αστυνομία και την απόκρυψη στοιχείων».

Η απορία εμού του αφελούς είναι, ποια θα ήταν η τύχη του οποιουδήποτε κοινού θνητού αν συμπεριφερόταν έναντι των ανακριτικών αρχών όπως οι τράπεζες; Πλέον εξοργιστική είναι όμως η συμπεριφορά της ΚΤΚ έναντι του ανακριτικού έργου. Τι έχει να κρύψει στις αστυνομικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους; Και, είναι αυτή, η πρώτη φορά;
Σύμφωνα πάντως με το σημερινό ρεπορτάζ της «Κ» (σελ. 4) ενδέχεται να υπάρχει μείζον ζήτημα τάξης αλλά και σύγκρουσης συμφερόντων για τη Διοικήτρια της ΚΤΚ, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καθότι το δικηγορικό Γραφείο του εν διαστάσει συζύγου της και της θυγατέρας αμφοτέρων, κ. Μαριάννας Γιωρκάτζη, «Ανδρέας Γιωρκάτζης και Συνεργάτες ΔΕΠΕ», εκπροσωπεί στα δικαστήρια την Marfin Investment Group (MIG) και τον Ανδρέα  Βγενόπουλο. Πριν από τον Απρίλιο του 2014, οπόταν η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ανέλαβε τη θέση της Διοικήτριας ΚΤΚ, ουδέν μεμπτό υπήρχε.

Επομένως, από τη στιγμή που δεν δηλώθηκε επισήμως η σχέση της με το εν λόγω δικηγορικό γραφείο και εφόσον από τα χέρια της περνά μαρτυρικό υλικό υπόθεσης που βρίσκεται ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων,  με ενάγοντα τη Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας (της οποίας οι ενέργειες ελέγχονται από την Αρχή Εξυγίανσης δηλ. την κ. Χρ. Γιωρκάτζη) και εναγόμενους την MIG και τον Α. Βγενόπουλο, θεωρούμε ότι υπάρχει μέγα θέμα τάξης και αρχής για την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι MIG, Α. Βγενόπουλος και άλλοι προσέφυγαν σε διεθνή διαιτητική διαδικασία αξιώνοντας από την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) ποσόν πέραν του ενός δισ. ευρώ. Στη συγκεκριμένη διαδικασία, όπου την ΚΔ εκπροσωπεί,  η Νομική Υπηρεσία μαζί με διεθνές δικηγορικό Οίκο και το κόστος επωμίζονται από κοινού το Υπ. Οικονομικών και η ΚΤΚ, μεγάλο μέρους του μαρτυρικού υλικού που αφορά την υπεράσπιση της υπόθεσης προέρχεται από την ΚΤΚ!

Όταν λοιπόν επί ενός κορυφαίου ανεξάρτητου αξιωματούχου αυτής της χώρας, όπως η Διοικήτρια της ΚΤΚ, πίπτει σκιά, την οποία αδυνατεί να καθαρίσει, αν και εμμέσως την επιβεβαιώνει, ο έτερος κορυφαίος ανεξάρτητος αξιωματούχος, ο Γενικός Εισαγγελέας, τότε στο πρόσωπό της Δικαιοσύνης αντανακλάται ένας ανεξίτηλος λεκές και η ελπίδα, που όπως λέει ο λαός πεθαίνει τελευταία, αυτοχειριάζεται χάριν αξιοπρέπειας!

Του Ανδρέα Παράσχου

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.