Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Τρ. Κύπ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ χθες η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία, με μείωση της τάξεως του 10% από την αρχική τιμή πώλησης. Πρόκειται για την κρισιμότερη, ίσως, σύσκεψη στην οποία παρακάθισε το νέο Δ.Σ., μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τιμή, που είχε συμφωνηθεί τον Δεκέμβριο, ανερχόταν στα 225 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο αγοραστής επικαλέστηκε τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην Ουκρανία, ζητώντας μείωση του αρχικού ποσού αγοράς κατά 15%. Κατόπιν διαβουλεύσεων, οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν σε μείωση 10%. Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει το παρασκήνιο της υπόθεσης, δήλωσε ότι πρόκειται για μια καλή συμφωνία καθώς, από τα στοιχεία που η ίδια τράπεζα συνέλεξε, η αξία του ενεργητικού δεν θα υπερέβαινε τα 170 εκ. ευρώ, κάτω από τις παρούσες συνθήκες αγοράς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, με βάση τις παρούσες αξιολογήσεις, η αξία του χαρτοφυλακίου της θυγατρικής στην Ουκρανία ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια και συνεχώς μειώνεται. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι η αξία του χαρτοφυλακίου, μέχρι το τέλος του 2013, ανερχόταν στα 315 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου έλαβε, από τον Φεβρουάριο του 2013, προκαταβολή 17,5 εκ. ευρώ για την εν λόγω πράξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις τάξεις της Τράπεζας υπήρξαν διαφωνίες για την εν λόγω συμφωνία.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.