Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Παράταση της δυνατότητας προσφυγής στη δικαιοσύνη ζητούν οι κάτοχοι αξιογράφων

Λευκωσία: Παράταση της δυνατότητάς τους να προσφύγουν στο δικαστήριο ενόψει και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξώδικη ρύθμιση του προβλήματος, ζήτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

«Ενόψει της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξώδικη ρύθμιση του προβλήματός μας, ο Σύνδεσμός μας απέστειλε επιστολή στα αρμόδια κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά σώματα, ζητώντας παράταση της προθεσμίας αγώγιμου δικαιώματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Προστίθεται ωστόσο ότι επειδή είναι άγνωστη η έκβαση της προσπάθειάς  αυτής,  τα μέλη του που κατέχουν χρεόγραφα και αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, των σειρών 2007 και 2008, μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη μέχρι τις 31.12.14.

Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει τους κατόχους  οι οποίοι έχουν επιλέξει τη δικαστική οδό να αποταθούν αμέσως στους δικηγόρους τους, αφού πιθανόν να μην εξευρεθεί λύση πριν από το τέλος του χρόνου, οπότε θα χάσουν το αγώγιμο δικαίωμά τους.

«Κατά πόσον, δικαιούνται, αν η εξώδικη λύση που θα εξευρεθεί τους ικανοποιεί, να αποσύρουν τις αγωγές τους, αυτό είναι θέμα που πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν με τους δικηγόρους τους», προστίθεται.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φοίβο Μαυροβουνιώτη και τον ενημέρωσε ότι λόγω της επίσπευσης της μετάβασής του στο εξωτερικό για σοβαρή εγχείρηση καρδίας, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να μελετήσει τις προτάσεις που του υπέβαλαν ο Υπουργός Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βάσει των οδηγιών που τους έδωσε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο προεδρικό, η οποία έγινε στις 9.9.14.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.