Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στην Επ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Ενέργειας για το 2018

Λευκωσια-τωρα :
Τον προϋπολογισμό 2018 του Υπ. Ενέργειας και θέμα καταθετών Λαϊκής, συζητεί την Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών.

Τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το 2018 θα συζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 9.30, ενώ στις 14.00 η Επιτροπή θα συζητήσει πρόταση νόμου για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, την σταδιακή αποζημίωση των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου που οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχές, καθώς και των κατόχων αξιογράφων.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, και Γιώργος Λιλλήκας εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών.
Ειδικότερα, στόχος της πρότασης νόμου είναι η ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής για τη χρηματοδότηση ή την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων στη Δημοκρατία, τη σταδιακή αποζημίωση των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που απώλεσαν καταθέσεις πέραν των πρώτων εκατόν χιλιάδων ευρώ, των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου των οποίων οι καταθέσεις μετετράπησαν σε μετοχικό κεφάλαιο, των κατόχων αξιογράφων των πιο πάνω τραπεζικών ιδρυμάτων και των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων κατά την 25η Μαρτίου 2013.

Επίσης, η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει και «την δυνατότητα σταδιακής αποζημίωσης των πληγέντων συμπολιτών μας ως αποτέλεσμα του κουρέματος καταθέσεων και του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας, με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος του εκάστοτε ετήσιου κρατικού Προϋπολογισμού».

Το θέμα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Οικονομικών έπειτα από πρόταση των βουλευτών του ΔΗΚΟ Άγγελου Βότση και Μαρίνου Μουσιούττα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει αυτεπάγγελτα έπειτα από πρόταση του βουλευτή Άγγελου Βότση την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων αποζημίωσης των διαφόρων κατηγοριών συμπολιτών μας (καταθέτες και μέτοχοι Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, Ταμεία Προνοίας, κάτοχοι Αξιογράφων), των οποίων τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρηματοοικονομικού τομέα και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.