Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στην τσιμπίδα πέντε πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου

Λευκωσία: Δύο άλλοτε πανίσχυρες κεφαλές της Τράπεζας Κύπρου συν τρία άλλα πρώην μέλη του ΔΣ, πιάνει η τσιμπίδα της Αστυνομίας, στην πρώτη ουσιαστικά υπόθεση που συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες και αφορά στο σκάνδαλο της οικονομίας.

Οι έρευνες του ειδικού κλιμακίου που ερευνά τις ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας βρίσκονται προς το τέλος τους για μια από τις εφτά υποθέσεις που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και αφορούν συνολικά πέντε πρόσωπα. Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες του «Φ», η υπόθεση αφορά παραπλανητικές δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ από τις δύο κεφαλές της Τράπεζας και αφορούσαν τα ομόλογα που αγοράστηκαν στην Ελλάδα. Οι ανακριτές ερεύνησαν τυχόν παραπλάνηση του κοινού και ειδικά των επενδυτών και φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα όσα είχαν δηλώσει οι δύο ήταν όντως παραπλανητικά.Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή αλλά και για άλλες ενέργειες μελών του ΔΣ της Τρ. Κύπρου και της πρώην Λαϊκής, έχουν επιβληθεί τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται και οι τελευταίες καταθέσεις, ενώ στο επόμενο στάδιο θα κληθούν και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι για να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο φάκελος της πρώτης υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Γενική Εισαγγελία συμπληρωμένος περί το τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου για μελέτη και οδηγίες για το ποιοι ενδεχομένως να καθίσουν στο εδώλιο.

Στο μεταξύ, άλλη μια υπόθεση που επίσης καταγγέλθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και προκρίνεται ως πολύ σοβαρή, με ηχηρά ονόματα του τραπεζο-οικονομικού τομέα εμπλεκόμενα.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.