Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στήριξη Άκερμαν στην Τράπεζα Κύπρου μέσω αγοράς πακέτου 400.000 μετοχών

O απερχόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν ανακοίνωσε ότι αγόρασε συνολικά 400.000 πρόσθετες μετοχές της τράπεζας αυξάνοντας το μερίδιο που διακρατεί στις 550.000 μετοχές, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό «την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα και στην σημαντική πρόοδο που πέτυχε σε όλα τα μέτωπα».
 
Σε ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο ο κ. Άκερμαν σημειώνει ότι

    «το 2018 ήταν μια σημαντική χρονιά για την μεταμόρφωση της τράπεζας. Είμαι περήφανος για την σημαντική πρόοδο που πετύχαμε φέτος έναντι των στρατηγικών μας στόχων. Έχουμε μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά περίπου 70% από το ψηλότερο σημείο το 2014 και παραμένουμε δεσμευμένοι στην επίτευξη περαιτέρω προόδου το 2019», προσθέτει.

"Η ρευστότητα παραμένει ισχυρή"

Ο Ελβετός τραπεζίτης εκφράζει επίσης ικανοποίηση για την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, η οποία βρίσκεται αρκετά πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις.

    «Η ρευστότητα παραμένει ισχυρή, καταδεικνύοντας την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη των πελατών προς την τράπεζα» προσθέτει ο κ. Άκερμαν και καταλήγει: «Ενώ διατηρούμε την ηγετική μας θέση στην κυπριακή οικονομία που διαρκώς ενισχύεται, το ΔΣ και η διεύθυνση της τράπεζας μας παραμένουν δεσμευμένοι σε ένα πιο ισχυρό, πιο ασφαλές ίδρυμα με επίκεντρο την Κύπρο, που είναι ικανό να στηρίξει την κυπριακή οικονομία».

Ο κ. Άκερμαν αναμένεται να αποχωρήσει από την Τράπεζα Κύπρου στην επόμενη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.


Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.