Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΣΥΚΑΛΑ-ΣΥΚΑΤΑ: Η Τράπεζα Κύπρου να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί

 Να διαβουλευθεί με την Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου «για να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί που δεν είναι άλλη από την αποζημίωση των δικών της μετόχων/πελατών», προτείνουν στο Κράτος και στον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) και ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) σε κοινό δελτίο Τύπου τους.

«Θεωρούμε ότι η Τράπεζα Κύπρου, που διασώθηκε με τους τρόπους που διασώθηκε το 2013 για να είναι σήμερα δρώσα οικονομική μονάδα, έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει, έστω σταδιακά, τους δικούς της μετόχους/καταθέτες/κατόχους αξιογράφων που υποχρεώθηκαν να «βάλουν πλάτες» για να υπάρχει σήμερα Τράπεζα Κύπρου», αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Με τέτοια διευθέτηση, σημειώνουν, το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης «θα αναλάβει την αποζημίωση των καταθετών/κατόχων αξιογράφων της Λαϊκής, αφού η Λαϊκή Τράπεζα από το 2012 ήταν Κρατικής ιδιοκτησίας», προσθέτοντας πως, «σε μια αξιόπιστη Πολιτεία Δικαίου πρέπει να επικρατήσει λογική. Αυτή είναι η ώρα να το πράξει».

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.