Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τράπεζα Κύπρου: Απέφυγε την καταβολή αποζημίωσης στην ασφαλιστική CNP

Έναν τεράστιο σκόπελο με αποζημιώσεις έως και 240 εκατομμυρίων ευρώ παράκαμψε η Τράπεζα Κύπρου μετά την απόφαση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, που εδρεύει στο Λονδίνο, να απορρίψει το αίτημα του γαλλικού κολοσσού με τελεσίδικη απόφασή του.
Οι αξιώσεις της CNP προέκυψαν μετά τις αποφάσεις του Μαρτίου του 2013 και την απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου που την κατέστησε μεγαλομέτοχο της CNP με ποσοστό 49,9%. 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

- Το αρχικό συμβόλαιο που συνήψαν CNP και Λαϊκή Τράπεζα το 2008, προέβλεπε τη διανομή των προϊόντων της ασφαλιστικής από την τράπεζα και εφαρμόστηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

- Η CNP αξίωσε από την Τράπεζα Κύπρου να της παρέχει το δίκτυό της για τη διανομή των ασφαλιστικών της προϊόντων υιοθετώντας τη συμφωνία της με τη Λαϊκή. 

- Η Τράπεζα Κύπρου αρνείτο κάθε υποχρέωση για διανομή των προϊόντων της CNP.

- Η CNP κίνησε τη διαδικασία επιδιαιτησίας αξιώνοντας αποζημιώσεις έως και €240 εκ. από την Τράπεζα Κύπρου.

- Οι νομικοί της Τράπεζας Κύπρου στήριξαν την επιχειρηματολογία τους στο γεγονός ότι η συμφωνία της CNP ήταν με την Λαϊκή, το δίκτυο της οποίας έπαυσε να υφίσταται το 2013.

- Επιπλέον, η Τράπεζα Κύπρου διατηρούσε δικό της δίκτυο παροχής ασφαλιστικών προϊόντων με δύο θυγατρικές της.

Η επόμενη μέρα της απόφασης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου βρίσκει τους δύο οργανισμούς να καταστρώνουν τα πλάνα τους στη βάση των νέων δεδομένων.

ΤΡ. ΚΥΠΡΟΥ: "ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Η Τράπεζα Κύπρου προχωρεί στην εφαρμογή των μεγαλεπήβολων σχεδιασμών της στον τομέα των ασφαλειών.

Συνεχίζει να διατηρεί το 49,9% της CNP και να συμμετέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο με ανεξάρτητους συμβούλους.

CNP: "Σ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ"

Η CNP προχωρεί στη βάση του στρατηγικού της πλάνου που εκπονήθηκε πρόσφατα στη Γαλλία και δεν περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου.

Πλέον, επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της στην Κύπρο. Η παρουσία της CNP στο νησί ουδέποτε τέθηκε εν αμφιβόλω.

Τόσο στην Τράπεζα Κύπρου, όσο και στην CNP θεωρούν ότι η τελεσίδικη απόφαση, ξεκαθάρισε το τοπίο και πλέον μπορούν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη των εργασιών τους.
- See more at: http://capital.sigmalive.com/story/12685966#sthash.b9rvPfL1.dpuf

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.